Архіви за рік2022

Відділення образотворчого мистецтва представляє виставку учнів з ліплення “Зимова казка”

Читати далі

Україна – нове покоління

18 грудня у ЦКіД відбувся звітний концерт класу хореографії “Україна – нове покоління”. У концерті взяли участь всі учні класу хореографії, а також запрошеними гостями та уачсниками заходу стали  хореографічний колектив “Life in dance” Ватутінської мистецької школи, танцювальний гурт “Смайлики” та  народний аматорський ансамбль народного танцю “Звенигора”.  Програма заходу була дуже різноманітною. Діти виконували номери різних танцювальних напрямків, серед яких народна хореографія, естрадний танець, сучасний танець. Для найменших це був перший виступ на великій сцені, такий очікуваний і водночас хвилюючий. За кулісами було гаряче, але учасники підбадьорювали і підримували один одного.
Сюжетні номери “Рибалка”, “Козачина”, “TV пульт” змусили глядача переживати емоції разом з виконавцями. Танці “Вишні” , “Пісня поміж нас”, “Не забуду дім” залишили відбиток в пам’яті своєю запальною мелодією і яскравими  костюмами. Також у програмі були патріотичні танці такі як: “Дике поле”, “Дівчата козаків”, “Геть з України”.
У концерті взяли участь близько 120  осіб, тому глядацька зала була повністю заповнена, і глядачі підтримували виконавців гарячими оплесками. Всі учасники заходу і глядачі отримали незабутні враження і позитивні емоції!

Читати далі

З ЛЮБОВ’Ю ДО УКРАЇНИ!

ІІ -й фестиваль скрипкової музики в рамках щорічного музичного онлайн проєкту ” Малі шедеври великого мистецтва” об’єднав  учнів та викладачів Звенигородської, Ватутінської, Катеринопільської, Лисянської музичних шкіл та шкіл мистецтв.
 
Читати далі

9 грудня  в нашій школі відбувся  традиційний вечір фортепіанної музики “З Україною в серці”. В програмі  концерту прозвучали твори таких відомих композиторів як Мирослав Скорик, Фредерік Шопен, Едвард Гріг, Олександр Білаш, Людмила Шукайло, Лариса Іванюшина, Платон Майборода, Євгенія Дзюба, Оксана Бордюгова. В залі панувала атмосфера піднесеного хвилювання, адже всі  учасники концерту готувалися всупереч тривогам, відключенням світла, з вірою в перемогу, з любов’ю до Батьківщини.

 

Читати далі

Читати далі

Читати далі

Акція “Тепло дитячих сердець – воїнам захисникам”

06 грудня 2022 року до Дня Української армії  учні художнього відділення під керівництвом викладачів Лариси Тітаренко та Лілії Стовповенко провели акцію “Тепло дитячих сердець- воїнам захисникам”. Учні виконали сувеніри-янголятка, малюнки, листівки, а також написали листи. Всі роботи надіслали нашим захисникам.

Читати далі

Майстер-клас народної артистки України у Звенигородській дитячій школі мистецтв

 27 жовтня 2022 року для викладачів мистецьких шкіл Звенигородки, Катеринополя та Ватутіного відбувся майстер-клас на тему «Українська музична культура в контексті нотного зібрання Розумовських» народної артистки України, професора кафедри інструментально-виконавської майстерності Інституту мистецтв Київського університету ім. Бориса Грінченка, кандидата мистецтвознавства Наталії Свириденко. Мета навчально-методичного заходу –  розширення  педагогічного нотного репертуару спеціальності фортепіано та підвищення педагогічної компетентності викладачів  теоретичних дисциплін щодо часів формування Віденської класичної школи та історії створення нотного зібрання Розумовських. Лекційно-практичне заняття розпочалося з презентації навчально-методичного посібника «Музика від Розумовських» (Київ, 2020) – величезної праці майстра.  Наталія Свириденко розповіла про історію створення нотного зібрання, музичне життя Відня ІІ пол. XVIII –  XIX ст., інструментарій, його роль у розповсюджені музичної культури в Австрії та авторів невідомих шедеврів – чеських композиторів Георга Бенди та Леопольда Кожелуга.

Під час зустрічі кандидат мистецтвознавства презентувала нотне зібрання музичних творів з колекції Розумовських та поділилася своїм досвідом роботи шляхом виконання  музики Віденської класичної школи з коментарями, що входить в програму  профорієнтаційної роботи.

Читати далі

Читати далі

26 серпня 2022 року Звенигородська дитяча школа мистецтв  презентувала для дітей міста та усіх бажаючих  цікавий і змістовний культурно-мистецький захід «Зустріч з мистецтвом». Організаторка заходу  – директор Людмила Комаренко   привітала усіх присутніх зі святом зустрічі з мистецтвом і прийдешнім Днем знань та запросила до  своєї великої шкільної  родини нових здобувачів  мистецької освіти.  У програмі прозвучали «Ой у лузі червона калина» у виконанні викладацького  оркестру  «Барви» та «Не твоя війна» у виконанні  учениці Ольги Черновської. Під час свята діти брали участь у  майстер-класах, бесідах про мистецтво в  ігровій формі, виконували руханки під відомі українські  хіти, а також  у програмі були презентація гри на різних музичних інструментах, виставка образотворчого мистецтва, ліплення і комп’ютерної графіки, театральна вистава «ляльки-рукавички» та книжкова виставка бібліокафе.

     

Дякуємо батькам учнів школи, які довіряють нам  своїх дітей у такі тяжкі  для України  часи  та усім гостям, які розділили  з нами радість проведеного свята. Бажаємо усім здоров’я, терпіння, мирного неба і Перемоги!

Читати далі

Читати далі

Читати далі

Читати далі

Читати далі

Благодійна акція на підтримку ЗСУ

25 червня викладачі та учні відділення образотворчого мистецтва вже вдруге долучилися до благодійних заходів по збору коштів на підтримку ЗСУ. Викладачі виконували аква- грим, а учні малювали картину по номерах, яку виставлять на аукціон. Кошти отримані за неї підуть на підтримку ЗСУ.


 

Читати далі

ВИПУСК -2022

  

    Вперше в історії школи проводилися урочистості з нагоди завершення навчального року і 62 випуску учнів школи в умовах воєнного стану. Свідоцтво  про позашкільну освіту отримали 33 випускників різних спеціальностей: 10 учнів восьмирічного  курсу навчання, 22 – шестирічного курсу навчання, одна учениця – дворічний експрес-курс навчання, шестеро учнів отримали довідки про незавершені курси навчання. Директор школи подякувала учням за їх творчу працю, витримку, силу волі, за участь у святах, шкільних заходах, конкурсах різних рівнів, за участь у творчих колективах школи , побажала іти по життю з іскоркою в очах, з посмішкою, яка б змінювала оточуючих і світ та впевнено долати труднощі.

 

Читати далі

Онлайн-виставка учнівських робіт “Чарівний світ ліплення”

Читати далі

Онлайн-виставка учнівських робіт “Великодня краса”

Читати далі

“Surprise people 2022”

У квітні 2022р. наші юні художники отримали нагороди з Міжнародного двохтурового онлайн-конкурсу “Surprise people 2022”, який проходив у м.Києві.
Переможці:
Борисова Софія – 2 місце
Чудна Марія -2 місце
Кропивко Каріна – 2 місце
Кожухар Катерина -2 місце

Читати далі

Всеукраїнський інтернет-конкурс живопису “Натхнення”

ІІІ  місця  посіли Духанін Ігор  та  Шляхетко Дарина
Відзнаку журі отримали Яцун Аміна, Ямкова Іванна, Духанін Ігор, Шляхетко Святослав (викл. Тітаренко Л.В.).

Читати далі

“Його величність натюрморт”

Відбулася виставка робіт учнів відділення образотворчого мистецтка “Його величність натюрморт”. Також оновлено виставку учнівських робіт з комп’ютерної графіки. Організатори: викладачі Тітаренко Л. В. та Стовповенко Л. О.

 

 

 

 

 

 

Читати далі

Читати далі