Архіви за місяць Грудень 2017

“Новий рік збирає друзів”

21 грудня у дитячій школі мистецтв відбувся святковий новорічний концерт “Новий рік збирає друзів”, який підготували викладачі класу хореографії Чорна Т.В. , Луценко О.А. та викладач класу сольного співу Боровик Г.В.  У  ньому взяли участь учні 1-8 класів хореографії та кращі учні класу сольного співу. Ведуча заходу – викладач класу фортепіано Сенченко О.М.

До затишної концертної зали завітали батьки, гості, друзі та всі небайдужі до мистецтва та естетичної краси.

Концерту програму розпочали хореографічною композицією “Зимовий вальс”,  яка відразу занурила усіх присутніх  у казкову атмосферу. Глядачі  мали змогу отримати насолоду від номерів різних жанрів, тому вони зацікавлено спостерігали за виступами учасників та підтримували їх  оплесками.

Не обійшовся концерт без яскравих артистів та улюбленців публіки  Андрія Даудріха, який подарував глядачам пісню із репертуару Деміса Руссоса “Сувенір” та Облап Крістіни, яка виконала запальний хіт “Despasito”. Також  своїм вокалом радували  Софія Степаненко,  Даша Зайченко,  Настя Притульська,  Аня Подолянська  та Даша Ямборська.

Яскравими і незабутніми були хореографічні номери “Love story” (у виконанні Максима Ломакіна та Вероніки Бондаренко), “У перетику ходила”, “Жіноча сварка”, “Вечорниці”, “Ворожіння” , “Adagio” (у виконанні Олі Поліщук та Вероніки Брик),”Бароко”.

 Сюрпризом для всіх став номер “Розбите кохання” у виконанні випускників школи, а нині студентів Канівського коледжу культури і мистецтв,  Бовенків Івана та Богдана за участю викладача  хореографії Чорної Т.В.

Справжнє світлове шоу продемонстрували учні 6-8 класів хореографії у номері “Магія світла”. Пісня “Це зима” у виконанні Олі Черновської вдало закрила концертну програму.  Всі учасники під теплі та гучні оплески вийшли на сцену, подякували  глядачам  та привітали їх з наступаючим Новим роком!

Читати далі

Концерт класу скрипки викладача Голікової Н.О. “Малі шедеври великого мистецтва”

18 грудня 2017 року в Звенигородській дитячій школі мистецтв традиційно відбувся вечір класичної скрипкової музики, який був пов’язаний  із 35-ю річницею педагогічної діяльності викладача Голікової Н.О. Ідея і організація вечору – викладача Голікової Н.О. Автор сценарію, ведуча та концертмейстер – Поворіна О.Г.  У концертній програмі взяли участь учні-лауреати міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсів – Радченко Анна (3 кл.), Притульська Анастасія (5 кл.), Завідляк Анна (5 кл.), Облап Софія (6 кл.), які продемонстрували свою високу майстерність  у грі на скрипці, а також учнівський ансамбль скрипалів школи “Веселі нотки” (керівник Голікова Н.О., концертмейстер Поворіна О.Г.) . Гра юних скрипалів подарувала слухачам натхненне і виразне виконання декількох прекрасних творів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Із цікавістю сприйняла публіка і виступи гостей: віолончелістки із с.Рижаніви та кларнетиста із Лисянської музичної школи.

Особливо зворушливо прозвучало  камерне тріо  у складі колишніх випускників викладача Голікової Н.О., а зараз   її  колег – Коваль Л.П. та Умнової А.Я.

Завершив концертну програму анасамбль камерної музики викладачів “Класик-стиль”, створений Голіковою Н.О. у 2000-му  році.  У  виконанні ансамблю блискуче прозвучали музичні шедеври різних епох та жанрів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На фінальну мелодію вечору ( “Мелодію” М. Леграна із кінофільму “Шербурзькі  парасольки”) ансамбль викладачів та учнів об’єдналися, граючи разом, що справило враження звучання великого оркестру, тим самим підкреслюючи єднальну творчу силу прекрасного мистецтва її величності Музики.

Читати далі

Цікавий урок “Мистецтво Епохи Відродження і Бароко”

11 грудня у Звенигородській  ДШМ відбулася неординарна подія – цікавий урок на тему “Мистецтво Епохи Відродження і Бароко”. Його підготували   й провели викладачі теорії музики Погоріла Таміла Олександрівна та Орловська Людмила Леонідівна.

Прелюдією до розповіді став виступ камерного ансамблю “Класик- стиль” (керівник Голікова Н.О., конц. Поворіна О.Г.). У їхньому виконанні прозвучали твори А. Вівальді та Л. Боккеріні. А далі – розповідь про видатних художників епохи Відродження, про безсмертні шедеври Мікеланджело, Леонардо да Вінчі, Рафаеля з показом на екрані. Цю частину уроку провела викладач Орловська Л.Л.

Наступним був виступ  викладача Погорілої Т.О. з розповіддю про архітектуру й скульптурне мистецтво Італії, Франції, Німеччини кінця  XVст. – початку   XVI ст. Цей відеоряд викликав справжнє захоплення глядачів. Доповнила і прикрасила розповідь викладачів невеличка сценка у виконанні учнів  класу фортепіано Хафіан Каріни та Надільнюка Олександра, які в дещо гумористичному плані зобразили процес створення музики сином Й.С. Баха Філіпом Емануілом.

Сподобався  присутнім класичний танець у виконанні учнів-хореографів. У самостійно виконаних перуках та сукнях  “на кринолінах”, під музику Й. Пахельбеля, вони поважно танцювали цей старовинний танок.

Загалом, враження від такого незвичного уроку, що об’єднав усі жанри мистецтва, залишилося дуже приємним, а для більшості присутніх у концертній залі ще й пізнавальним, що й було з вдячністю висловлено обом ведучим.

 

Читати далі

Читати далі

Читати далі

Всеукраїнський фестиваль-конкурс “Мій світ-мистецтво!”

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 грудня  в м. Черкаси відбувся   Всеукраїнський фестиваль-конкурс інструментального, вокального, хореографічного, театрального, циркового мистецтва та театрів мод «Мій світ – мистецтво!».

І місця вибороли:

Чепчур Артем – 2 кл. сопілки (викл. Орлова А.В., конц. Бондаренко Ю.Л.)

Калініченко Софія – 4 кл. сопілки (викл. Орлова А.В., конц. Дяченко С.В.)

Мельник Едуард – 5 кл. сопілки (викл. Орлова А.В., конц. Дяченко С.В.)

Микитенко Софія – 4 кл. бандури (викл. Чикаленко Г.М.)

           Софія Микитенко 

ІІ місця здобули:

Бондаренко Настя – 1 кл. сопілки (викл. Орлова А.В., конц. Бондаренко Ю.Л.)

Алієв Руслан – 6 кл. сопілки  (викл. Орлова А.В., конц. Дяченко С.В.)

Олійник Вікторія – 3 кл. сопілки (викл. Орлова А.В., конц. Дяченко С.В.)

Ялинська Оля – 2 кл. фортепіано (викл. Дяченко С.В.)

Павленко Ліза – 3 кл. фортепіано (викл. Дяченко С.В.)

ІІІ місця  зайняли:

Бондаренко Ніна – 2 кл. фортепіано (викл.Дяченко С.В.)

Брюховецька Юліана – 4 кл. сопілки (викл. Орлова А.В., конц. Дяченко С.В.)

Качур Денис – 2 кл. сопілки  (викл. Орлова А.В., конц. Дяченко С.В.)

Качур Аліна – 4 кл. фортепіано (викл. Строїн О.П.)

  

                Ліза Павленко

                  Бондаренко Ніна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

            

                 Аліна Качур

                  Оля Ялинська

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Читати далі

Вечір фортепіанної музики

8 грудня 2017 року у концертній залі Звенигородської дитячої школи мистецтв відбувся вечір фортепінної музики, який став вже традиційним. Багато батьків, дідусів і бабусь, гостей, викладачів мали змогу насолодитися грою піаністів від першого до восьмого класу. В концерті звучала найрізноманітніша музика різних стилів та епох. Учні виконували твори соло, в дуетах, в тріо, з фонограмою оркестру. Всі викладачі відділу підготували дітей до виступу, показавши свій творчих підхід до кожного номеру  та підібравши оригінальні твори, в яких дитина змогла б розкрити свій талант. Всі  композиції супроводжувалися відеорядом, що ще більше допомагало розкрити художній образ творів. Дякуємо артистам та їх наставникам  за насолоду зустрічі з високим мистецтвом і бажаємо їм подальших творчих знахідок.

Читати далі

Читати далі

Концерт випускниці школи, студентки Вінницького училища культури і мистецтв Тетяни Алєксєєвої

 

5 грудня 2017 року до нас у школу мистецтв з сольним концертом завітала  наша випускниця Алєксєєва Тетяна (клас викладача Гончаревської В.Л.), яка навчається зараз на червертому курсі Вінницького  училища культури і мистецтв. Як і колись, за часи навчання в школі Тетяна порадувала нас досконалим виконанням творів класиків і сучасних композиторів. Віртуозна техніка, приємний співучий звук скрипки не залишив нікого байдужим. Слухачі тепло реагували на виконання кожного твору гучними оплесками.

 

Ми бажаємо нашій випускниці подальших творчих успіхів і здійснення мрій та запрошуємо в подальшому приїздити до нас з концертами.

Читати далі

Міжнародний дитячий фестиваль “Світ талантів -2017”

      У Києві  в Українському домі 2 грудня відбувся ХІV Міжнародний дитячий фестиваль “Світ талантів – 2017 ” за участю талановитих дітей України та інших країн світу.  Проект проходить вже  протягом 14 років за ініціативи Міжнародної громадської організації “Жінка ІІІ тисячоліття” – об’єднання ділових та успішних жінок, які взяли на себе обов’язок дати кожній дитині в Україні шанс реалізувати свої можливості, створити умови для їх духовного розвитку. 

Фестиваль «Світ талантів» об’єднав  вокалістів, танцюристів, дизайнерів, художників, вокальні та хореографічні колективи, театри мод. Цього року вперше у ньому  взяли  участь  і наші  учнівські  творчі колективи  ансамбль сопілкарів “Перлина”(керівник Орлова А.В.) та ансамбль бандуристів “Україночки” (керівник Чикаленко Г.М.) , які  зайняли  почесні  ІІ місця.

 

 

 

Читати далі

Міжнародний конкурс-фестиваль дитячо-юнацької творчості “ПЕРЛИНА FEST”

02 грудня  у   місті Києві в Колонній залі Київської міської державної адміністрації відбувся  ІІІ Міжнародний конкурс-фестиваль дитячо-юнацької творчості «Перлина Fest» під гаслом «Творчість заради майбутнього!». Мета конкурсу-фестивалю –   популяризація нематеріальної культурної спадщини через сценічну презентацію в таких видах мистецтва, як  танцювальне мистецтво, виконання пісенних творів, оригінальний жанр, інструментальна музика та автентична творчість.  У фестивалі взяли участь близько 500 учасників.

Наші  учні    гідно  представили школу на столичній сцені та були  нагороджені дипломами переможців і пам’ятними статуетками.   Так, Хафіан Каріна (викл. Строїн О.П.)  виборола  ІІ місце в номінації “інструментальна музика”,  Облап Крістіна  (викл. Боровик Г.В.) –  ІІ місце в номінації “естрадний вокал”.

У танцювальному конкурсі  ІІ місце  зайняв  дует “Смайлики” у складі Бондаренко Вероніки та Ломакіна Максима (кер. Чорна Т.В.)  та  ІІІ місце  – Максімова Сандра (викл. Луценко О.А.).

                           Крістіна Облап

                                                 “Смайлики”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                            Каріна Хафіан

 

               Максімова Сандра

 

Читати далі

Читати далі

Обласний конкурс виконавської майстерності обдарованих учнів МНЗ “Маленький віртуоз”

2 грудня в м. Умань на базі Уманського обласного музичного училища ім. П. Демуцького пройшов конкурс виконавської майстерності обдарованих учнів  “Маленький віртуоз”, у якому взяли участь кращі учні початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів.  За результатами конкурсу в номінації фортепіано  ІІ місця  зайняли  учениця 5 кл. Лаврінченко Марина  (викладач Строїн О.П.)  та учениця 4  кл. Горобець Поліна  (викладач Загородня І.В.).

           Марина Лаврінченко

                        Поліна Горобець

Читати далі